torsdag 13 december 2012

Det är kallt nu.

Tussi har stora problem med denna kyla som idag var nere på minus 18 här hemma. Hon stirrade stint på dörrhandtaget i morse och när dörren öppnade sig så backade hon ganska snabbt. Efter tredje försöket så gick hon ut och tvärstannade nedanför trappan. Stod där som fastfrusen en go stund för att sen försöka sätta sig ner. Där var det stopp halvvägs. Bra träning för lårmusklerna förstås, för denna konstant godissugna katt som just nu inte rör sig så värst mycket så behöver lite träning.:) Efter fem minuter var hon inne igen och mellanlandade framför kaminen för att värma upp sin frusna kropp.

Jag förstår henne. Även om jag har kläder på mig liksom ju hon har, så har det varit kallt i näsborrarna idag. Därför valde jag att köra på Friskis gympa ikväll, så slapp jag ut och gå idag. Har ändå varit ute lite snabbt när vi gjort lite julärende så något lite friskluft har jag fått idag ändå. La då märke till hur helt fantastiskt underbart vackra träden är just nu med all frost och snö på! Så fina! Med den blå himlen i bakgrunden. Magiskt vackert! (Och jag hade ingen kamera med mig.....Dumt.)

Min kalla hemmagjorda granvän bocken Bo har också påverkats av vintern och ser inte ut som han gjorde från början. Vet inte vad han liknar längre. :)