måndag 21 januari 2013

En underbar USA-resa!

Så ska då livet börja bete sig som vanligt igen. Den där vardagen som vi alla lever i. De flesta av oss i alla fall. Jag gillar den inte alls just nu, men efter 14 dagar på resande fot då jag sluppit ha bekymmer över just den där vardagen kanske det inte är så konstigt. Att det känns rysligt tungt menar jag.
Vi har varit i USA, Florida, Fort Lauderdale, en bit från Miami. Vi och två andra familjer, vilket blev en halv skolklass. Den bästa skolklassen av alla! Det har verkligen varit en otrolig upplevelse. Det var så mycket intryck så hjärnan hann inte med tror jag. Nu efteråt ploppar det upp grejer vi var med om lite efterhand som blir en "javisst ja!"-känsla. Så mycket minnen.

Vi hann med en hel del men allt tar tid där och man orkar inte hur mycket som helst. Var man än ska så är det bil som gäller. Många bilar är där i detta land. Inte riktigt som att köra här hemma om jag säger så. Vi gjorde en del trippar på olika ställen. Bla., var vi och såg krokodiler på en liten safari i krokodilträsket, Billys Swamp, vi såg även krokodiler på vägen dit. Kul att se dem i sitt verkliga liv. Vi shoppade på ett extremt stort shoppingcenter med 400 butiker i (Sawgrass Mills), där det var riktigt bra priser på märkeskläder, vi var i Miami och gled runt en dag, åkte båt och kollade på de kända och rikas hus där. En dag körde vi till Key West som är den sydligaste delen i landet. Det var en vacker runda och en söt liten ort där nere. För övrigt så åt vi hyfsat mycket, vi solade, badade, körde fel (vilket gav oss ytterligare nya saker att se) och hade många skojiga dagar tillsammans då vi upplevde en hel massa. Tyvärr så gick dagarna allt för fort där nere.

Tänk, jag trodde aldrig att jag skulle hamna i USA, och nu efteråt förstår jag knappt att jag varit där. Riktigt häftig upplevelse! Jag är tacksam att jag fick vara med om detta och nu är det till att spara nya pengar till en ny resa någonstans........ Kanske återvända dit.......